Értékeink a jövőt formálják – Vándorgyűléseink öröksége
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 50. Vándorgyűlése Keszthely, 2018. július 3–6.

Helyszínek

Balaton Kongresszusi Központ és Színház

8360 Keszthely, Fő tér 3.

Az impozáns külső képet mutató és letisztult belső harmóniával rendelkező kulturális épület, melyben a színházi előadások mellett számos klub, szakkör, kiállítás, előadás és rendezvény kap helyet, a város központjában található.

Forrás és bővebb információ: www.goldmarkmk.hu

A kollégiumi szállástól kb. 2,7 km távolságban lehet elérni, ingyenes parkolásra lehetőség nyílik a közelben található gimnázium (Fő tér 9.) és az egyetem A épületének (Széchenyi u. 11.) udvarán is.

Az ötszáz főt befogadó nagy színházterem ad otthont 2018. július 4-én, 14.00–17.30 között a nyitó plenáris ülésnek, ugyancsak itt kerül megrendezésre aznap este, 20.30 órakor a Happy Dixiland Band koncertje.

Balatoni Múzeum

8360 Keszthely, Múzeum u. 2.

A Balaton és környékének természeti és kulturális értékeit feltáró és bemutató neobarokk épület szerepel a városnéző tematikus útvonal helyszíneként és a kirándulások kiindulópontjaként is.

Az épületben állandó és időszakos kiállítások egyaránt várják a látogatókat, számos program közül választhatnak az érdeklődők az év minden szakaszában.

A múzeum a konferenciaközponttól (egyetem D épülete) kb. 10 percre, a vasúti és autóbusz-pályaudvartól kb. 5 perc gyaloglás után elérhető.

Forrás és bővebb információ:

www.balatonimuzeum.hu

www.keszthely.hu/muzeumok/balatoni_muzeum

Fejér György Városi Könyvtár

8360 Keszthely, Zeppelin tér 3.

Keszthely egyetlen közművelődési könyvtára a város központi részén található, a Fő térről, sétáló utcáról pár percnyi távolságra. A Gyermekkönyvtár a felnőtt részlegtől különálló épületben helyezkedik el a sétálóutca végén, a kastély irányában, a Kossuth Lajos u. 2. szám alatt. Rövid sétával, kb. öt perc alatt elérhető. A Zeppelin téren parkolásra lehetőség nyílik.

Bővebb információ: www.fgyvk.hu

A könyvtár felnőtt és gyermekrészlege a vándorgyűlés alatt július 3-án, kedden délután 15.00–18.00 között, július 4-én, szerdán pedig 17.30–19.00 között látogatható a vándorgyűlés résztvevői számára.

A konferencia idején, július 5-én, csütörtökön a könyvtár felnőtt részlegének épületében elhelyezésre kerül egy ún. időkapszula, melyben az utókor számára szeretnénk emlékként hagyni jubileumi találkozónk, hivatásunk üzenetét.

Festetics-kastély, Helikon Kastélymúzeum

8360 Keszthely, Kastély u. 1.

A patináns műemlék épületének tükörtermében a meghívott vendégek fogadáson vehetnek részt július 4-én, 18.30 órai kezdettel.

A Festetics-kastély és az épületet körülvevő park a vándorgyűlés 0. és 1. napján tematikus városnéző úticélként, utolsó napján kirándulási helyszínként szerepel.

Bővebb információ: www.helikonkastely.hu

Pannon Egyetem A épülete – Georgikon Könyvtár és Levéltár

8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.

A konferencia ideje alatt a könyvtár július 3-án, délután 15.00–18.00 között, valamint július 4-én, délután 17.30–19.00 között a vándorgyűlés résztvevői számára lehetőséget kínál a látogatásra.

Az egyetem A épületében elhelyezkedő országos feladatkörrel, tudományos minősítéssel rendelkező könyvtár a város központi részén található. A Fő térről, sétáló utcáról könnyű, rövid sétával elérhető. Ingyenes parkolási lehetőség az egyetem udvarán (Széchenyi u. 11.) biztosított.

Bővebb információ: www.georgikon.hu/lib

Pannon Egyetem D épülete – Konferenciaközpont

8360 Keszthely, Festetics György u. 7.

A vándorgyűlés központi helyszíne, a kollégiumi szállás közvetlen szomszédságában, kb. 20 méterre található. Az épület akadálymentesített. Itt történik a regisztráció, a baráti találkozó helyfoglalása, a kisplenáris ülés, a szakmai kiállítás megnyitása, itt zajlanak a szekcióülések előadásai, valamint az információs pont és a kézműveskedés is itt kap helyet.

Az épület előtt és mellett ingyenes parkolásra van lehetőség.