Akadálymentes verzió

Gyermekkönyvtár aktuális hírei

2021 évi nyári táborajánló
Strandkönyvtár

Minden nap nyitva 10 - 17 óráig Keszthelyen a Városi strandon!

Látogatási tájékoztató

Kedves Olvasóink!

A 365/2021. (VI. 30.). sz. Korm. rendelet értelmében az 5 és fél millió fő beoltottat elérve megszűnik könyvtárunkban a létszám- és időkorlátozás. A maszk használata könyvtárlátogatáskor nem szükséges, azonban továbbra is kérjük a kézfertőtlenítő használatát.

Az olvasóterem mellett igénybevehetők az informatikai és zenei részleg által nyújtott szolgáltatások.

A könyvtárlátogatás védettségi igazolvány nélkül is lehetséges.

Ismételten felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2021. július 5-étől újra számítunk fel késedelmi díjat.

NYITVATARTÁS 2021. AUGUSZTUS 27-IG MINDEN NAP KEDDTÓL PÉNTEKIG:

  • felnőtt könyvtár: 9–17 óráig
  • gyermekkönyvtár: 10–12, 13–17 óráig

Strandkönyvtárunk 2021. július 17-étől augusztus 19-ig üzemel a Városi strandon. Július 17-én 11 órakor zenés megnyitóval várjuk az érdeklődőket.

Hírlevél

Tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunkon (www.fgyvk.hu) új digitális tartalmakat tettünk közzé.

Július 2-án emlékeztünk könyvtárunk névadója, Fejér György halálának 170. évfordulójára. Ebből az alkalomból névadónkról – Kovács Sándor Iván (1937–2019) irodalomtörténész Fejér György költészetéről szóló tanulmánya mellett – újabb művek olvashatók a Könytárunkról menü Névadónk almenüjében és a Keszthelyi Digitális Gyűjteményben.

Két mű Csider Sándor alkotása: egy vers és egy tanulmány, utóbbinak rövidebb változata elhangzott előadás formájában a Keszthelyi Televízió közreműködésével április 23-án, Fejér György születésnapjának 255. évfordulóján, egy online irodalmi rendezvényen (visszanézhető rendezvényarchívumunkban, illetve YouTube csatornánkon).

Elhelyeztük honlapunkon Fejér György verseskötetét is, mely könyvtárunk kiadásában jelent meg 1994-ben. A verseket a könyvtár munkatársai – dr. Müller Róbertné, Janzsóné Balogh Katalin és Kányáné Futó Edit – gyűjtötték össze, a bevezető tanulmányt Kovács Sándor Iván irodalomtörténész írta.

Ugyancsak helyet kapott a könyvtárunk alapításának 50. évfordulójára megjelent emlékkönyv, mely tartalmazza korábbi igazgatónk, Pappné Beke Judit Fejér Györgyről írt szakdolgozatát, és egy Fejér György bibliográfiát is.

Reméljük, bővítjük ismereteiket kora nagy alkotójáról, a papi hivatásának élő könyvtárigazgató és pedagógus történészről, költőről, esszéíróról, filozófusról.

Nyitási tájékoztatóGyermekkönyvtár

Győzteseket hirdettünkGyermekkönyvtár

Lezárultak online játékaink:

  • Lázár Ervin rajzpályázat
  • Lázár Ervin életéből és műveiből és
  • Csukás István idén lenne 85 éves

Sok szép, ügyes megoldás érkezett. Jutalomban részesültek azok a tanulók, akik mindhárom fordulóban részt vettek. Gratulálunk kitartó munkátokhoz!

Díjazottaink: Árgyelán Réka, Hanna, Erős Dominika, Magyar Csenge, Polgár Domokos Pál, Polgár Hanna Ágnes, Szabó Nóra

Köszönjük az aktív részvételt minden versenyzőnek!