Akadálymentes verzió

Aktuális híreink

2021 évi nyári táborajánló
Strandkönyvtár

Minden nap nyitva 10 - 17 óráig Keszthelyen a Városi strandon!

Látogatási tájékoztató

Kedves Olvasóink!

A 365/2021. (VI. 30.). sz. Korm. rendelet értelmében az 5 és fél millió fő beoltottat elérve megszűnik könyvtárunkban a létszám- és időkorlátozás. A maszk használata könyvtárlátogatáskor nem szükséges, azonban továbbra is kérjük a kézfertőtlenítő használatát.

Az olvasóterem mellett igénybevehetők az informatikai és zenei részleg által nyújtott szolgáltatások.

A könyvtárlátogatás védettségi igazolvány nélkül is lehetséges.

Ismételten felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2021. július 5-étől újra számítunk fel késedelmi díjat.

NYITVATARTÁS 2021. AUGUSZTUS 27-IG MINDEN NAP KEDDTÓL PÉNTEKIG:

  • felnőtt könyvtár: 9–17 óráig
  • gyermekkönyvtár: 10–12, 13–17 óráig

Strandkönyvtárunk 2021. július 17-étől augusztus 19-ig üzemel a Városi strandon. Július 17-én 11 órakor zenés megnyitóval várjuk az érdeklődőket.

Hírlevél

Tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunkon (www.fgyvk.hu) új digitális tartalmakat tettünk közzé.

Július 2-án emlékeztünk könyvtárunk névadója, Fejér György halálának 170. évfordulójára. Ebből az alkalomból névadónkról – Kovács Sándor Iván (1937–2019) irodalomtörténész Fejér György költészetéről szóló tanulmánya mellett – újabb művek olvashatók a Könytárunkról menü Névadónk almenüjében és a Keszthelyi Digitális Gyűjteményben.

Két mű Csider Sándor alkotása: egy vers és egy tanulmány, utóbbinak rövidebb változata elhangzott előadás formájában a Keszthelyi Televízió közreműködésével április 23-án, Fejér György születésnapjának 255. évfordulóján, egy online irodalmi rendezvényen (visszanézhető rendezvényarchívumunkban, illetve YouTube csatornánkon).

Elhelyeztük honlapunkon Fejér György verseskötetét is, mely könyvtárunk kiadásában jelent meg 1994-ben. A verseket a könyvtár munkatársai – dr. Müller Róbertné, Janzsóné Balogh Katalin és Kányáné Futó Edit – gyűjtötték össze, a bevezető tanulmányt Kovács Sándor Iván irodalomtörténész írta.

Ugyancsak helyet kapott a könyvtárunk alapításának 50. évfordulójára megjelent emlékkönyv, mely tartalmazza korábbi igazgatónk, Pappné Beke Judit Fejér Györgyről írt szakdolgozatát, és egy Fejér György bibliográfiát is.

Reméljük, bővítjük ismereteiket kora nagy alkotójáról, a papi hivatásának élő könyvtárigazgató és pedagógus történészről, költőről, esszéíróról, filozófusról.

Nyitási tájékoztatóGyermekkönyvtár

Győzteseket hirdettünkGyermekkönyvtár

Lezárultak online játékaink:

  • Lázár Ervin rajzpályázat
  • Lázár Ervin életéből és műveiből és
  • Csukás István idén lenne 85 éves

Sok szép, ügyes megoldás érkezett. Jutalomban részesültek azok a tanulók, akik mindhárom fordulóban részt vettek. Gratulálunk kitartó munkátokhoz!

Díjazottaink: Árgyelán Réka, Hanna, Erős Dominika, Magyar Csenge, Polgár Domokos Pál, Polgár Hanna Ágnes, Szabó Nóra

Köszönjük az aktív részvételt minden versenyzőnek!

Kedves Olvasóink!Felnőtt könyvtár

Tájékoztatjuk, hogy újra látogatható olvasótermünk, az Információs pontban lehetőséget biztosítunk számítógép-használatra, online katalógus és internet elérés, illetve nyomtatás céljából.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2021. július 5-étől ismét számítunk fel késedelmi díjat.

Egyelőre a jogszabályok szerint védettségi igazolvánnyal rendelkező 16 év feletti olvasók léphetnek be az épületbe, a 16 év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel érkezhetnek. A maszk és kézfertőtlenítő használata még kötelező.

NYITVATARTÁS 2021. AUGUSZTUS 27-IG MINDEN NAP KEDDTÓL PÉNTEKIG:

  • felnőtt könyvtár: 9–17 óráig
  • gyermekkönyvtár: 10–12, 13–17 óráig