Értékeink a jövőt formálják – Vándorgyűléseink öröksége
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 50. Vándorgyűlése Keszthely, 2018. július 3–6.

Szabadidős programok

Jóga a Balaton parton

Helyszín: Balaton part, Halászcsárda előtti zöld terület

Időpont: 2018. július 5. 7.00–8.00 óráig

Rossz idő esetén a program elmarad!

„A jóga nem azt mutatja meg, hogy milyen a világ, hanem azt, hogy hogyan lehet megismerni”

A vándorgyűlés második napjának reggelén lehetőséget kínálunk arra, hogy igazi testi-lelki felfrissüléssel kezdhesse el a napot Balaton parti környezetben, amely a kollégiumi szállástól alig pár perc alatt elérhető.

A jóga kortól, nemtől, társadalmi helyzettől, környezettől és a legnagyobb részben egészségi állapottól is független, fizikai és mentális síkon is végezhető. Egy olyan út, mely belső békéhez, boldogsághoz, önvalónk megismeréséhez és egy tudatosabb élethez, ezáltal az életminőség javulásához vezethet. Ez a komplex rendszer lehetőséget biztosít, hogy erősebb, egészségesebb, rugalmasabb testben, kiegyensúlyozottabb lélekkel, tiszta elmével élhessünk. Hatékony a stressz és a betegségek kezelésében is, testi és lelki energiával tölt fel. Segítségével nemcsak a fizikai test lesz egészségesebb és energikusabb, hanem számos pszichés jótékony hatással is bír. A gyakorlatok és a relaxáció oldják a feszültségeket, erősítik a figyelmet, a gondolkodást, növelik a koncentrációs képességet, változik a gondolkodásmódunk, másokhoz és különböző élethelyzetekhez való viszonyunk. Szemléletmódunk pozitív irányba történő változásával pedig igazi békét és nyugalmat tudunk vinni életünkbe.

A foglalkozást kollégánk, a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa, Magyar Szilvia jógaoktató vezeti.

Mivel a program füves területen lesz megtartva, ezért kérjük, hogy jógamatracot, plédet vagy törölközőt hozzon magával!

A program külső helyszínhez kötött, bízunk a szép és kedvező időjárásban, azonban eső esetén elmarad.

Gólyalábasok bemutatója

Helyszín: Keszthely, Fő tér

Időpont: 2018. július 4. – 17.30–19.00 óráig

A program Czupi Gyula, a nagykanizsai városi könyvtár igazgatója vezetésével és kollégáinak segítségével kerül megrendezésre. A gólyalábazás, vagyis a falábon való járás tudománya a nagykanizsaiak számára helyi hagyományt, játékot jelent. Nemcsak látványosság, hanem utcai és színpadi produkció is egyben, minden korosztály számára. Három fajta gólyalábat használnak. A vállalkozó szelleműek saját maguk is lehetőséget kaphatnak arra, hogy személyesen is kipróbálják, illetve elsajátíthassák a technikát.

A gólyalábazás kitűnő alkalmat ad az örömteli és vidám együttjátszásra, együttlétre és kikapcsolódásra.

Forrás és bővebb információ:

A program külső helyszínhez kötött, bízunk a szép és kedvező időjárásban, azonban eső esetén elmarad.

Kézműveskedés és társasjáték

Helyszín: Konferenciaközpont (egyetem D épülete)

Időpont: 2018. július 4. 10.00–12.00 óráig

„A komfortzóna a kreativitás ellensége. A kilépés belőle megdolgoztatja az intuíciót. Cserébe új perspektívákat kapsz, és legyőzheted a félelmeidet.”

Dan Stevens

A vándorgyűlés alatt lehetőséget szeretnénk teremteni Önnek arra, hogy próbára tegye kézügyességét, teret adjon kreativitásának és saját maga által elkészített kézműves alkotásával, személyes tárgyi emlékkel térhessen haza.

A foglalkozás alatt a „meglepetés tárgyak” elkészítéséhez minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. Mindezek mellett érdekes társasjátékokat is kipróbálhat.

Ez a kreatív időtöltés nagyszerű lehetőséget nyújt találkozásokra, beszélgetésekre, valamint arra, hogy könnyedén ráhangolódjunk a szakmai programokra.

MKE50 óriásbetűk festése

Helyszín: Keszthely, Fő tér

Időpont: 2018. július 4. 17.30–19.00 óráig

„A kreativitás szinte minden problémát meg tud oldani. Az alkotási folyamat, az eredetiség diadala a szokások felett mindent legyőz.”

George Lois


A vándorgyűlés első napján egy nagyszerű programra invitáljuk Önöket. A város központjában, a Fő téren felállításra kerül egy fehér színű, óriás installáció, amellyel ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet szakmánk jubileumi rendezvényére és összetartozásunkat tudatni az ide látogatókkal is. A hatalmas „MKE50” felirat fotózásra is kitűnő lehetőséget kínál. Szeretnénk, ha ez az alkalmi látványosság színessé, egyedivé válna, ezért szeretettel hívjuk és várjuk, vegyen részt ebben a folyamatban! Adjon teret kreativitásának, hozza magával ötleteit, jókedvét! Tegyük együtt színessé, „beszédessé” egyesületünk és rendezvényünk emblémáját!

A program külső helyszínhez kötött, bízunk a szép és kedvező időjárásban, azonban eső esetén elmarad.